Visa Mastercard Maestro PB blue ENvbvsc 86x47

        info@ktel-fokidas.gr

FB IMG 1491219747869

Tuesday, 04 April 2017 11:53

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Νέου Υπεραστικού Σταθμού Λεωφορείων την Κυριακή 02/04/2017

Τα εγκαίνια του Νέου Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων της ΚΤΕΛ Ν. Φωκίδας Α.Ε. πραγματοποιήθηκαν την 02/04/2017, ο οποίος έχει ήδη παραδοθεί για χρήση στο επιβατικό κοινό από τον περασμένο Δεκέμβριο. Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φωκίδας κ.κ. Θεόκτιστος.

Απηύθυναν χαιρετισμό και έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Κωστοπαναγιώτου Ηλίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Κατσαγούνος Ευάγγελος, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιωτόπουλος Αθανάσιος, ο Ειδικός Γραμματέας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών κ. Κολυνδρίνης Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Ελλάδας κ. Μανωλοπούλος Ανδρέας, ο Μητροπολίτης Φωκίδας κ.κ. Θεόκτιστος μαζί με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της ΚΤΕΛ Φωκίδας κ. Κουλό Χρήστο.

Παρευρέθηκαν επίσης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κάππος Ευστάθιος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Αραβαντινού Πέγκυ, ο Αντιδήμαρχος Άμφισσας κ. Αγγελόπουλος Αριστείδης, Εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδας, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπρόσωποι των Διοικητικών Υπηρεσιών και Οργανισμών του Νομού, Διοικήσεις των ΚΤΕΛ Φθιώτιδας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Λάρισας, Λιβαδειάς, Θηβών και Αχαΐας, μέτοχοι, εργαζόμενοι και πολύς κόσμος.

Η συνολική έκταση του οικοπέδου είναι 1.549 τετραγωνικά μέτρα. Το συγκρότημα του Σταθμού απαρτίζεται από τρία κτίρια, όπου στεγάζονται το εκδοτήριο εισιτηρίων, η αίθουσα αναμονής κοινού, τα γραφεία της διοίκησης και των υπηρεσιών της Εταιρείας, το τουριστικό γραφείο της θυγατρικής εταιρείας του ΚΤΕΛ, οι ρεμίζες για την στάθμευση των λεωφορείων για την επιβίβαση και αποβίβαση του επιβατικού κοινού καθώς επίσης και οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις διαχείρισης καυσίμων για τον ανεφοδιασμό των λεωφορείων.

Αποτελεί υπόδειγμα Σταθμού για τον Νομό Φωκίδας αλλά και την ευρύτερη περιοχή, ειδικότερα δε για την πόλη της Άμφισσας. Πρόκειται για ένα έργο που ανταποκρίνεται πλήρως στα ισχύοντα πρότυπα για την ασφαλή κίνηση επιβατών και οχημάτων και αφήνει οριστικά πίσω του την παλιά εικόνα των πρόχειρων και παλαιωμένων Σταθμών εξυπηρέτησης επιβατών του ΚΤΕΛ.

Στολίδι για το νομό χαρακτηρίστηκε o Νέος Σταθμός και αφετηρία τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, από το σύνολο των επίσημων προσκεκλημένων. Δικαίωση για τους μετόχους του ΚΤΕΛ χαρακτήρισε την υλοποίηση του έργου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κουλός Χρήστος, παρά τα κάθε είδους εμπόδια που προέκυψαν, επισημαίνοντας ότι η επένδυση πραγματοποιήθηκε σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΤΕΛ ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και Μέλη του Δ.Σ., κ.κ. Λύτρα Αθανάσιο, Μήταλα Ευθύμιο, Μαντζώρο Νικόλαο, Μπίμπα Δημήτριο και Κοκκόρη Ιωάννη, που υπήρξαν ένθερμοι συμπαραστάτες στην προσπάθεια αυτή.

Το έργο κατασκεύασε και ολοκλήρωσε η ΤΡΙΑΙΝΑ Α.Ε., την επίβλεψη και μελέτη του έργου είχαν ο κ. Ταγκαλής Παναγιώτης Πολιτικός Μηχανικός και ο κ. Μπραούζος Ευάγγελος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η ομάδα Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία δημοσιογράφου κ.Λαζαρόπουλου Χάρη, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής. Με την ξεχωριστή παρουσία ενός μοναδικού υπεραστικού λεωφορείου έτους 1961 της σειράς R495/514, που αποτέλεσε τεχνολογικό θρύλο της βιομηχανίας αμαξωμάτων και κατασκευάστηκε από ελληνικά χέρια στο εργοστάσιο της Βιαμάξ. Αποσύρθηκε από την κυκλοφορία ενώ είχε συμπληρώσει 43 χρόνια καθημερινής προσφοράς και για τις ανάγκες της εκδήλωσης ταξίδεψε με 23 άτομα από την Αθήνα στην Άμφισσα παρόλο που είναι 56 ετών.

  DCS2520 DCS2553

 DCS2563 DCS2569 DCS2585 DCS2587 DCS2595 DCS2605 DCS2618 DCS2636 DCS2637 DCS2702

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Design & Development by: IME Informatics

KTEL N. FOKIDAS 2023 ©

Cookies allow a number of features that enhance your experience www.ktel-fokidas.gr. Using this site, you agree to the use of Cookies, according with our instructions