ktel-fokidas.gr - Preloader

Το μυθικό βουνό που χάρισε το όνομά του στη βορειοανατολική γειτονιά της δελφικής γης. Στη γειτονιά του Εθνικού Δρυμού Πανρασσού και του μεγαλύτερου χιονοδρομικού κέντρου της Ελλάδας, των ελατοσκέπαστων πλαγιών και των θρύλων του Πάνα, της Πολυδρόσου με τις πηγές του Κηφισού, με τους αμπελώνες του αλλά και τα διεθνή του μονοπάτια, με τη ζεστή Επτάλοφο (Αγόριανη) και τους καταρράκτες της, με την απερίγραπτη χλωρίδα ενός μοναδικού οικοσυστήματος.
Στις μέρες μας η Αράχωβα ειναι κτισμένη στο σκαλί μιας ράχης που κατεβαίνει από τις κορυφές του Παρνασσού προς την κοιλάδα του Πλειστού. Αποτελεί πέρασμα για τους Δελφούς και τις χιονδρομικές πίστες του Παρνασσού.
Τα πέτρινα χωριάτικα σπίτια με τις αχνιστές καμινάδες στριμώχνονται στα στενά ανηφορικά δρομάκια και όλο το χωριό μοιάζει να κρέμεται στις πλαγιές του βουνού, σ΄ένα τοπίο που αγγίζει τα όρια της τελειότητας.Τους χειμωνιάτικους μήνες ο Παρνασσός τυλίγεται συχνά σε ομίχλη και τότε τα φώτα της Αράχωβας λάμπουν πιο έντονα μέσα στο ασημί φως και η εικόνα του χωριού γίνεται παραμυθένια!
Το Χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού είναι από τα πιο δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα που λειτουργούν στην Ελλάδα και κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες που το επιλέγουν για τα χειμερινά σπορ, τις δραστηριότητες στο βουνό και τις οργανωμένες εγκαταστάσεις του.
Σε σχετικά κοντινή απόσταση από την Αθήνα αφού απέχει δύο ώρες από αυτήν και γύρω περιοχές για εξόρμηση Δελφοί, Ιτέα, Γαλαξίδι.
Ξεκινώντας από την Αράχωβα θα διέρθετε από τους ιστορικούς Δελφούς και περνώντας μέσα από τον εντυπωσιακό ελαιώνα της Άμφισσας, ο επισκέπτης θα φτάσει στην παραθαλάσσια Ιτέα, η οποία φημίζεται ως τουριστικός προορισμός και  κρύβει πολλές ομορφιές και οργανωμένες παραλίες. Ακολουθώντας την ακτογραμμή, λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, θα συναντήσετε το Γαλαξίδι. Η ιστορική ναυτοπολιτεία διατηρεί τα πολύχρωμα αρχοντικά της, τα στενά σοκάκια, την αδυναμία στο καλό ψάρι και τα θαλασσινά και την ησυχία των βραδινών ανοιξιάτικων περιπάτων.
Από εκεί και μέχρι λίγο πριν τη Ναύπακτο, ο δρόμος ακολουθεί τις καμπύλες της ακτής και αποκαλύπτει γραφικούς παραθαλάσσιους οικισμούς από τη μία και παραδοσιακά ορεινά χωριά με μαγευτική θέα από την άλλη. Σημαντικός σταθμός, το μοναδικό κατοικήσιμο νησάκι του Κορινθιακού Κόλπου, τα Τριζόνια.

Πρόσβαση με την ΚΤΕΛ Φωκίδας, δείτε τα χειμερινά και τα θερινά δρομολόγια  εδώ .

 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.arachova.gr

ΠΗΓΗ: www.visitdelphi.gr , http://www.arachova-guide.com

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Το Κέντρο διαθέτει 19 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 10 μονοπάτια και τρεις μίνι πίστες αρχαρίων όλων συνολικού μήκους περίπου 36 χιλιομέτρων. Οι πίστες είναι μήκους κατάβασης από 50 μ. έως 4 χλμ. για αρχαρίους, μέσους και καλούς χιονοδρόμους. Για τους λάτρεις της περιπέτειας, υπάρχουν 12 εκτός πίστας “μαύρες” διαδρομές με πραγματικά βαθύ χιόνι και πολλή-πολλή αδρεναλίνη. Το Κέντρο διακρίνεται για τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις, τα μηχανήματα και την εν γένει καλή λειτουργία του.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. πρωταγωνιστεί στις προτιμήσεις των χιονοδρόμων, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα, την Λαμία και την Πάτρα και οι εγκαταστάσεις, του επιτρέπουν την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού επισκεπτών και χιονοδρόμων. Στο Κέντρο λειτουργούν δύο καφετερίες-chalet και εστιατόριο, σχολές εκμάθησης σκι και snowboard, καταστήματα ενοικίασης χιονοδρομικού εξοπλισμού, καθώς και υπηρεσία φύλαξης με παιδική χαρά για τους μικρούς επισκέπτες. Από εφέτος, λειτουργεί για πρώτη φορά στην θέση Κελάρια 1750, κατάστημα συντήρησης για σκι και snowboard, με τα πλέον εξελιγμένα τεχνολογικά μηχανήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.parnassos-ski.gr

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο